La guia que ha publicat la Comissió d’Habitatge de la Barceloneta està organitzada en forma de consells per als llogaters

i respon a tota classe de dubtes legals sobre els drets que tenen aquests davant els propietaris. També dona informació pràctica per aquells veïns que es troben en situació de risc de pèrdua del seu habitatge.

El projecte neix com a resposta a la situació de gentrificació que viu la ciutat i, en especial, la Barceloneta. En els darrers anys, aquest barri ha vist com el preu dels lloguers ha anat augmentat, fet que ha obligat molts veïns a marxar de casa.

El manual de 30 pàgines està dividit en quatre grans consells: No signis res sense assessorar-te abans, no et quedis sol, fes valer els teus drets i denuncia l’assetjament immobiliari.

La Comissió ha comptat amb la col·laboració d’altres entitats com el Sindicat de Llogaters o la PAH, així com de l’Ajuntament que, tot i reconèixer els problemes d’especulació immobiliària de la ciutat i la manca d’oferta pública, ha celebrat l’organització veïnal dels últims anys.

En la presentació d’aquest dissabte a la plaça del Mercat, també s’ha parlat de la cooperativa La xarxaire, ja que oferirà lloguer social a vuit famílies del barri i es presenta com un model alternatiu d’arrendament a la ciutat.