Pastilles d'ibuprofèn de 600 mil·ligrams

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) ha iniciat una campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de disposar de recepta en aquells medicaments que requereixen prescripció mèdica. En una primera fase, la campanya se centra en l’ibuprofèn i el paracetamol, però se’n preveu una de nova sobre els analgèsics.

La campanya recorda quines presentacions d’ibuprofèn i paracetamol exigeixen sempre la prescripció del metge: l’ibuprofèn de 600 mg i més de 10 comprimits de paracetamol d’1 g. Aquests medicaments, molt comercialitzats, es podien comprar sense recepta. Però des de principis d’aquest 2019, el Sistema Espanyol de Verificació de Medicaments en garanteix la protecció durant la distribució a través d’un codi QR i, per tant, és necessari tenir recepta.

El farmacèutic com a prescriptor

Per donar a conèixer tot això, el col·legi ha elaborat un cartell en el qual s’informa sobre el significat dels símbols presents en els envasos dels medicaments i que indiquen si els fàrmacs necessiten recepta. D’altra banda, destaquen la importància dels farmacèutics com a prescriptors d’aquells medicaments sense recepta que s’utilitzen per tractar símptomes menors.

D’altra banda, el col·legi ha posat a disposició dels farmacèutics diferent material de suport, entre el qual destaca un dossier per ajudar els professionals a aclarir els dubtes que puguin tenir els usuaris en el moment d’adquirir un medicament.