El Yazid A., que inicialment havia estat imputat per homicidi però a qui finalment el jutge va acabar arxivant l’acusació, ha declarat aquest dijous com a testimoni durant més d’una hora.

Segons el lletrat Aineto, El Yazid A. ha dit que els crits de Benítez durant la detenció no eren de ràbia “sinó de dolor i auxili”. A més, Yazid ha afirmat que la baralla entre ells dos va acabar abans que arribessin els Mossos i que no “tenia res a veure amb les lesions que li van causar la mort” perquè només va empènyer Benítez i li va provocar una esgarrinxada a la cara.

Malaltia cardíaca

Segons ha explicat Aineto a la premsa, els metges que van atendre Benítez han afirmat que tenia la mandíbula i el nas trencat quan el van atendre i que “van fer tot el possible per salvar-li la vida”. L’advocat de la família ha explicat que Benítez no patia cap malaltia cardíaca,  “no hi ha dades objectives” ni electrocardiogrames que ho confirmin i, per això, demanarà un informe que ho acrediti. Una explicació que rebat l’advocat dels Mossos d’Esquadra, Fuster-Fabra, que confirma que la malaltia apareix a l’historial clínic de la víctima a l’Hospital del Mar.

Reducció

Segons el testimoni, els Mossos d’Esquadra van reduir Benítez perquè la víctima volia marxar d’on es trobaven els cossos policials. En aquest moment, va fer l’intent de mossegar una agent i, segons El Yazid A., els altres mossos es van abalançar sobre ell.