Amb el 93% de vots favorables, els metges interns han decidit en assemblea aquest dimecres a la tarda desconvocar la vaga, que aquest dimecres ha tingut un seguiment d’entre el 90 i el 95%, segons Jaume Mestre, representant dels MIR.

Els metges residents interns han arribat a aquest acord després de reunir-se d’urgència aquest migdia amb la direcció del centre i algun cap de servei de les especialitats més afectades. En la reunió, la direcció de l’Hospital Vall d’Hebron s’ha compromès a resoldre abans de final de febrer els aspectes que queden per tancar de les especialitats de rehabilitació – unitat de lesionats medul·lars, cirurgia plàstica – unitat de cremats, nefrologia i hematologia, unes especialitats que apleguen més de 30 metges.

Jaume Mestre, representant dels MIR, s’ha mostrat molt satisfet per l’acord i ha afirmat que en dos dies s’ha consensuat un compromís de mínims que ha satisfet les dues parts. Un acord que definirà els serveis d’urgències fins que es defineixin els nous plans de guàrdia, que es començaran a elaborar en els propers mesos.