Ensurt dels grossos per a en Fèlix, quan la matinada de dilluns passat va sentir un soroll que el va despertar. FÉLIX SANTIAGO "Vam sentir soroll per aquí fora. Vaig treure el cap. I vaig veure tres individus que intentaven treure'ns els puntals. Els vaig fotre un crit!" I van sortir corrents. El que narra en Fèlix no és un incident aïllat a la Trinitat Nova. Els veïns fa 20 anys que esperen que la remodelació del barri es converteixi en una realitat que no arriba mai. Alguns afectats dels blocs amb aluminosi ja han estat reallotjats, però d'altres hi segueixen vivint. El barri, abans una ciutat dormitori, és ara ple de pisos buits i descampats. Un lloc ideal, en definitiva, per a accions delictives, com furts, vandalisme i ocupacions il·legals. L'enderroc d'aquest bloc amb aluminosi, per exemple, ha atret recol·lectors de ferralla. El problema és que alguns van més enllà. ESPERANZA CARRASCO "Han cortado tuberías del gas. ¡Y no ha habido ningún accidente porqué un vecino ha olido el gas! Nos han quitado los tubos de la luz también." També s'han endut, fa ben poc, la presa de terra d'aquest edifici amb aluminosi. I la reixa del clavegueram. En una pàgina de Facebook, els veïns també denuncien la crema de contenidors i de vehicles. A més, asseguren que es produeixen robatoris dins d'habitatges i ocupacions il·legals. Tant és així que no s'atreveixen a deixar els pisos sense ningú. FRANCESC PÉREZ "Ja estem pensant quan hem de marxar de vacances. Ja l'any passat ho vam haver de fer, de fer torns els veïns per poder marxar. I aquest any haurem de fer el mateix." Per tot plegat, els veïns reclamen més presència policial al barri. Aquest dilluns en una reunió sense càmeres, els cossos de seguretat s'hi van comprometre. A partir d'ara el patrullatge es farà a peu per incrementar-ne l'eficàcia. També es crearà una comissió de seguretat veïnal en contacte permanent amb la policia.

En Fèlix Santiago viu al carrer de la Llosa en un bloc afectat d’aluminosi. Dilluns passat, mentre dormia, va sentir un soroll que el va despertar. Quan va treure el cap per la finestra va veure que unes persones intentaven endur-se els puntals que aguanten el seu balcó. “Sembla un barri sense llei, sense ordre i sense res”, assegura. Un altre veí, Francesc Pérez, explica que viuen amb por. Els furts, actes vandàlics i ocupacions il·legals a la zona fan que no s’atreveixin a deixar els pisos sense ningú: “L’any passat vam haver de fer torns per poder marxa de vacances”, explica.

Tot i el compromís del govern municipal d’incrementar la presència policial al barri, els veïns de la Trinitat Nova continuen sentint-se insegurs. En una reunió aquest dilluns entre responsables de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra i els veïns, a la qual va assistir BTV, els cossos de seguretat es van comprometre a augmentar la presència policial a la zona amb patrulles a peu per tal d’augmentar-ne l’eficàcia. També es va decidir crear una comissió de seguretat veïnal en contacte permanent amb la policia.

Els veïns també denuncien casos d’ocupacions il·legals a pisos buits del barri que, en alguns casos, creen problemes de convivència. Asseguren que no s’atreveixen a denunciar-los a la policia perquè han rebut amenaces i tenen por. Els Mossos d’Esquadra xifren en 14 els casos d’ocupacions il·legals denunciades l’any 2013 a la Trinitat Nova, de les quals, en 12 casos es va procedir al desallotjament.

Blog Revive la Trini Nova

Veïns de la Trinitat Nova han obert un blog i una pàgina de Facebook amb el nom Revive la Trini Nova, en què, entre altres coses, denuncien mitjançant fotos els problemes d’inseguretat que pateixen.