Aquest és el vaixell trencaglaç de Greenpeace. Amb 35 anys d'història, l'Arctic Sunrise, ha navegat per pràcticament tots els oceans. D'ençà que divendres va amarrar al Moll d'Espanya, unes quatre-mil persones han fet cua per conèixer una història ben particular. DANIEL MÉNDEZ, activista de Greenpeace "Hasta el año 95 estaba cazando focas. Una manera de sacarlo de la circulación era comprarlo para que no se lo quedara otra empresa que cazara focas. Greenpeace decidió comprarlo a través de una empresa pantalla, porque no se lo vendían." Segons Greenpeace, el 80% de les espècies de peixos del Mediterrani estan sobreexplotades. La supervivència de les espècies marines, diuen, perilla. És per això que l'ONG fa pedagogia per tal que la nova política pesquera que prepara la Unió Europea promocioni la pesca sostenible. CELIA OJEDA, responsable d'Oceans de Greenpeace "Es evidente que las anteriores políticas pesqueras han fallado y han primado las pesquerías a gran escala y destructivas, que han acabado no solo con los pescadores sino también con los estocs pesqueros. Greenpeace pide una reforma de la política pesquera común que defiende la pesca sostenible." Els visitants han conegut de primera mà la sala de comandament i han comprovat l'alçària de la torre de control. YOLANDA BOIXADERAS: "M'agradaria que el mar estigués millor perquè els peixos no patissin. Hauríem de canviar el xip i fer millor les coses i donar exemple als fills." Demà dilluns, Greenpeace presentarà a bord d'aquest vaixell un informe sobre la situació laboral de la pesca a Catalunya i a l'Estat. Després, la tripulació partirà rumb a Dènia per continuar la campanya de conscienciació.

Més de quatre-mil persones han visitat l’embarcació des de divendres i han rebut informació sobre la situació de la pesca al Mediterrani i l’Atlàntic.

Abans d’atracar a Barcelona, el vaixell ha visitat altres països com Romania, Bulgària o Itàlia, i no és casual. La Unió Europea està enllestint la nova política pesquera comú i Greenpeace reclama que beneficiï tant pescadors com oceans. Denuncien que l’última ha suposat una sobreexplotació de l’Atlàntic i el mar Mediterrani.  Segons Greenpeace, el 80% de les espècies de peixos del Mediterrani estan sobreexplotades. La supervivència de les espècies marines, diuen, perilla.

Dilluns Greenpeace presentarà a bord d’aquest vaixell un informe sobre la situació laboral de la pesca a Catalunya i a l’Estat. Després, la tripulació partirà rumb a Dènia per continuar la campanya de conscienciació.