Així ha quedat la paret de la balconada a causa de l'explosió, que ha passat a les 9 i 10 del matí al cinquè pis del número 31, que dóna a un l'interior d'illa. MILTON ARROYO "Escucho un ruido, como una explosión muy fuerte, y no sabía lo que ocurría. Hemos salido y estaba todo lleno de polvo, de humo. Salgo al patio y he visto que en la finca de al lado han caído escombros." En Milton viu als baixos de l'edifici del costat, i com la resta de veïns, ha estat desallotjat de forma preventiva. MARIA "Vaig sentir un soroll molt gros i em vaig tirar a terra pequè pensava que eren les nostres terrasses. I vaig veure que allò queia, vaig trucar a la veïna i vaig pensar en el matrimoni que vivia allà." JORDI MARTÍ, regidor de Sants - Montjuïc "Hi ha hagut un ferit, un ferit lleu, hem tingut molta sort perquè l'explosió ha estat molt forta, i ha fet grans afectacions al pis." Els equips de bombers treballen ara en les tasques per desenrunar tots els pisos i els patis afectats i poder, també, determinar l'abast de l'explosió. "Les investigacions preliminars apunten que l'origen ha estat un producte domèstic, probablement de neteja, que ha provocat l'explosió mentre es manipulava, i per tant, es descarta que l'origen fos gas." Des de primera hora els serveis socials han atès els 26 veïns afectats. MARIA ROSA CISÓ "M'han dit, posis alguna a sobre i cap avall. M'han fet sortir del pis i baixar aquí." Vuit veïns hauran de passar com a mínim una nit fora de casa.

Passades les nou del matí, una explosió ha sorprès els veïns del número 31 del carrer de Piquer, i de tota l’illa de cases compresa entre els carrers de Piquer, Cabanes, Blesa i Lafont. La paret que ha caigut és la façana interior, la que dóna al pati d’illa.

Els Bombers de Barcelona han tallat el carrer, han desallotjat l’edifici i han començat a desenrunar-lo. L’estructura no n’ha quedat afectada. En un primer moment, 26 persones han estat desallotjades i ateses pels serveis socials. Per ara, vuit veïns de l’edifici no podran tornar a casa. Sis persones s’allotjaran de moment a casa dels seus familiars, mentre que les dues persones del pis sinistrat seran acollides en un allotjament facilitat per Emergències Socials de l’Ajuntament.

La Cristina i l’Andrea viuen al quart pis, un dels que encara es troben afectats. Aquesta tarda han entrat, acompanyats dels Mossos i la Guàrdia Urbana, a recollir roba, documentació i l’ordinador. S’intal·laran durant uns dies a casa d’uns amics ja que, de moment, no els han confirmat quan podran tornar a casa.

Una altra veïna, la Cristina Uriarte, sí que dormirà a casa tot i que, fins al vespre, no li han confirmat. També la Maribel i la seva filla, però els equips d’emergència ja les han advertit de no entrar, si no és necessari, a l’habitació principal, ja que el finestral dóna al pati interior, i podria entrar-hi runa i pols.

Les primeres investigacions apunten que, a l’habitatge més afectat, s’hi ha produït una explosió, però no de gas sinó causada per l’acumulació de gas -provinent d’un insecticida- entre el sostre i el fals sostre. L’explosió ha estat prou forta com per deixar-se sentir des dels carrers veïns i ha destrossat una part del darrer pis de l’edifici, que ha caigut sobre els pisos inferiors.