Segons les darreres dades facilitades per l’Ajuntament, en el període de gener a octubre de 2012 s’han produït un 36% més de denúncies que el 2011, un total de 1737, gràcies al reforç policial a la zona coneguda com a “triangle golfo” del barri de la Llacuna del Poblenou (la zona on es concentren els locals d’oci nocturn).

El consistori tambe ha fet públic que el nombre de trucades rebudes per molèsties produïdes per persones a l’espai públic ha baixat un 30% respecte del mateix període de l’any passat. A més, en els darrers mesos la policia ha incoat un total de 63 expedients sancionadors i d’aquesta activitat s’ha derivat el tancament de tres locals per períodes d’entre un i tres mesos.

Amb aquestes dades que es van fer arribar als veïns en el darrer Consell de Barri, l’Ajuntament conclou que la convivència a la zona ha millorat i que el pla de treball conjunt entre el districte de Sant Martí, la tinença de Seguretat i Mobilitat i la tinença d’Hàbitat Urbà ha funcionat. De fet, segons fonts del consistori, una part del veïnat de la zona està satisfeta amb les mesures endegades durant els últims mesos.

Però hi ha una part dels veïns que, tot i que reconeixen que la vigilància policial a la zona s’hi ha intensificat, neguen que això hagi significat una millora de la situació als carrers més afectats. El president de l’Associació de Veïns del Parc i la Llacuna del Poblenou, Rafa Celma, afirma que tot i que el nombre de denúncies ha augmentat, l’incivisme dels joves que surten dels locals d’oci de la zona es manté. Celma també nega que les trucades de queixa per les molèsties s’hagin reduït per una millora de la situació i afirma que molts veïns ja no truquen a la Guàrdia Urbana perquè estan cansats.

Tot i les discrepàncies entre la versió d’un grup de veïns i la de l’Ajuntament, les dues parts coincideixen que el reforç policial s’ha intensificat a la zona, però que cal continuar treballant i no es pot abaixar la guàrdia, ja que es tracta d’una zona en què l’absència de vigilància podria perjudicar molt els veïns.