the district 2023

(ACN / Redacció) Mig centenar d’entitats socials, ecologistes i pel dret a l’habitatge han convocat una protesta pel proper 20 de setembre durant la inauguració del saló immobiliari per a inversors ‘The District’. El manifest critica les institucions per “omplir-se la boca” amb la defensa del dret a l’habitatge mentre promouen esdeveniments com aquest congrés.

“La patronal immobiliària, en connivència amb els responsables polítics, pretén llançar una nova ofensiva, convertint Barcelona i Catalunya en la capital europea de l’especulació immobiliària”, asseguren en el text. Segons les entitats, els ‘fons voltor’ tenen 35.000 habitatges buits i tancats dels 500.000 que hi ha a Catalunya. L’any passat les entitats ja van intentar frenar la celebració de l’esdeveniment i es van manifestar en la inauguració del saló.

En la roda de premsa han intervingut Sergi Barrios, parlant en nom del moviment habitatge de Catalunya, Abdoulaye Seck (Papalaye), del Sindicat de manters i Daniel Pardo, portaveu de Zeroport. Tots tres han fet una crítica a les conseqüències que The District, els macroprojectes especulatius i el model econòmic que es promou amb la complicitat d’administracions públiques i responsables polítiques, tenen sobre la vida de la gran majoria social i sobre el territori.