preu lloguers

(ACN) El Sindicat de Llogateres de Catalunya ha instat aquest dimecres a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, a publicar immediatament la llista de municipis catalans amb mercat d’habitatge tens per tal que es puguin regular els preus dels lloguers, com preveu la llei.

El portaveu de l’entitat, Enric Aragonès, ha aprofitat la reunió de Sánchez amb la consellera de Territori, Ester Capella, aquest dimecres, quatre mesos després d’aprovar la Llei estatal d’habitatge. El sindicat denuncia que la regulació de lloguers encara no ha entrat en funcionament a Catalunya, tot i que la Generalitat ja ha fet tots els tràmits corresponents i ha declarat en quins municipis ha d’aplicar-se la regulació.

Pendents d’una resolució del Ministeri

Ara, apunta Aragonès, “només falta que el Ministeri de Transports publiqui una resolució amb aquesta llista”, que inclou 140 municipis amb el mercat tensat. Es tracta d’un tràmit imprescindible per començar a baixar els preus del lloguer. La normativa deixa clar que la resolució s’ha de fer de manera obligatòria i trimestral, i ja han passat quatre mesos des de la seva aprovació.

“És incomprensible que Raquel Sánchez bloquegi la possibilitat d’utilitzar la llei que ella mateixa va impulsar a l’única comunitat autònoma que l’ha demanada”, ha criticat el portaveu del sindicat. En aquest sentit, Aragonès ha dit que “cada dia que passa els preus rècord segueixen pujant. El sindicat espera que la reunió celebrada aquest dimecres al matí al Ministeri de Transports desencalli de manera “definitiva” la regulació dels preus: “És responsabilitat seva”, ha sentenciat.