(ACN) Entitats del sector immobiliari de Catalunya han presentat un recurs d’alçada al Departament de Territori davant la declaració de zones de mercat residencial tensionades a 140 municipis catalans, on està previst que es pugui limitar el preu del lloguer. Segons les entitats, la resolució de la Secretaria d’Habitatge és contrària a la Llei 12/2023 de 24 de maig pel dret a l’habitatge, i hi van presentar al·legacions el 27 de juliol.

Concretament, els organismes alerten de la manca d’una memòria justificativa per a cadascun dels 140 municipis i d’un pla específic que corregeixi el desequilibri entre l’oferta i la demanda, segons expliquen en un comunicat. De moment, ja han signat aquest recurs d’alçada, que és el previ a la interposició a un recurs contenciós administratiu.

Un altre dels arguments que les entitats exposen al comunicat és que la secció dels requisits per poder declarar formalment una zona de mercat residencial tens (ZMRT) que recull la resolució és “esbiaixada” i no correspon a la definició de la llei de l’habitatge en el càlcul de quina és la càrrega en concepte d’habitatge que poden suportar a les famílies.

Precisament, una de les qüestions que la consellera de Territori, Ester Capella, va demanar tractar en la reunió d’aquest dimecres a Madrid amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez, és la validació de l’índex de referència català per aplicar la contenció dels preus del lloguer.