Des de l'ANC i Òmnium, es mostren convençuts que serà un èxit. Asseguren que a una setmana vista, hi ha una xifra similar de participants inscrits a la de l'any passat, 360.000, i fan una crida a 125.000 persones més. Des de l'ANC i Òmnium asseguren que tot i fer-se el primer dia de la campanya, la Via Lliure no és un acte electoral i fan una crida a la ciutadania i als polítics a participar-hi. JORDI SÀNCHEZ president de l'ANC "Els fets desmentiran aqueslls que diuen que no venen perquè la Meridiana és una convocatòria electoral. La Meridiana no és una convocatòria electoral de ningú i ningú se l'apropiarà perquè la ciutadania se l'haurà feta seva." Pel que fa al desenvolupament de la Via Lliure, els participants estan convoncats a ser-hi a partir de les 16 h, tot i que no començarà fins a les 17.14 h, una hora que de nou torna a guanyar simbolisme. Tots ells hauran de dur una samarreta blanca i el punter, una fletxa de cartolina, del color del tram on s'hagin inscrit. Quan se'ls indiqui, hauran d'aixecar-lo en direcció al Parlament per crear una gran onada multicolor. Una jornada a què s'han convidat prop 30 personalitats internacionals amb què es busca donar projecció exterior a l'esdeveniment. També hi seran una seixantena de colles castelleres. El punt central, l'escenari situat davant del Parc de la Ciutadella, on la música tindrà un pes important. L'acte es tancarà a ritme de rumba, amb una versió de 'Catalunya és poderosa' de Peret. La Via Lliure tornarà a posar a prova la mobiliat. És per això que des de l'organització es recomana usar el transport públic. Als qui arribin de fora de Barcelona en cotxe, es recomana que ho facin amb antelació per evitar embussos. Molts dels participants d'altres punts de Catalunya hi arribaran en autocar, ja n'hi ha reservats 1.700, tot i que s'espera que arribin a ser-ne 2.000.

Des de l’ANC i Òmnium es mostren convençuts que serà un èxit. Asseguren que a una setmana vista, hi ha una xifra similar de participants inscrits a la de l’any passat, 360.000, i fan una crida a 125.000 persones més a apuntar-s’hi. Des de l’ANC i Òmnium asseguren que tot i fer-se el primer dia de la campanya, la Via Lliure “no és un acte electoral” i fan una crida a la ciutadania i als polítics a participar-hi. El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha explicat que “ningú no s’apropiarà de la Meridiana”.

Pel que fa al desenvolupament de la Via Lliure, els participants estan convoncats a ser-hi a partir de les 16 h, tot i que no començarà fins a les 17.14 h, una hora que de nou torna a guanyar simbolisme. Tots ells hauran de dur una samarreta blanca i el punter, una fletxa de cartolina, del color del tram on s’hagin inscrit. Quan se’ls indiqui, hauran d’aixecar-lo en direcció al Parlament per crear una gran onada multicolor.

Una jornada a què s’han convidat prop 30 personalitats internacionals amb què es busca donar projecció exterior a l’esdeveniment. També hi seran una seixantena de colles castelleres. El punt central, l’escenari situat davant del Parc de la Ciutadella, on la música tindrà un pes important. L’acte es tancarà a ritme de rumba, amb una versió de ‘Catalunya és poderosa’, de Peret.

La Via Lliure tornarà a posar a prova la mobilitat a la ciutat. És per això que des de l’organització es recomana usar el transport públic. Als qui arribin de fora de Barcelona en cotxe, es recomana que ho facin amb antelació per evitar embussos. Molts dels participants d’altres punts de Catalunya hi arribaran en autocar, ja n’hi ha reservats 1.700, tot i que s’espera que arribin a la ciutat, finalment, 2.000 autobusos.