El Mame fa set anys que ven a la manta a Barcelona, ahir no va presenciar els fets. Però explica que sempre que hi ha un incident, tot els "top-manta" es reuneixen per valorar què ha passat i evitar que es torni a produir. MAME MOR, "top-manta" "Per part nostra ho vam condemnar perquè tampoc no ens va bé aquesta moguda que hi ha hagut, no ens agrada però a vegades passa. A vegades passa per provocació d'alguns policies, a vegades passa per part d'alguns companys nostres. El que hem de fer és controlar-nos, sigui nosaltres, sigui la policia. Que ningú passi la línia vermella." Assegura que no són violents però que, a vegades, alguns companys es posen una mica nerviosos quan hi ha molta policia. Durant tot el matí i fins a les 12 del migdia encara no hi havia "top-mantes" a dalt de tot de la plaça de Catalunya, tot i així sí que hi havia una important presència policial. Ahir a la tarda, en canvi, la situació va ser més complicada. Un venedor a la manta, ajudat per alguns companys, va escapar-se mentre agents de la Guàrdia Urbana intentaven identificar-lo a la Rambla. Ell i altres manters es van dirigir al vestíbul de l'estació del metro i allà alguns d'ells van agafar pedres de les vies i les van llançar contra els agents, fet que va causar 5 ferits lleus. 4 agents i una ciutadana. Uns incidents que ha condemnat l'alcaldessa. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Hi ha una línia vermella que evidentment és la violència. Imatges de llançaments de pedres no són tolerables, no són acceptables. I, per tant, confiant en la professionalitat de la Guàrdia Urbana s'actuarà per prevenir aquestes situacions que també estem convençuts que els propis col·lectius de manters seran els primers interessats en aïllar." Diferents testimonis i els mateixos manters van gravar els incidents, unes imatges que serveixen per a la investigació de la Guàrdia Urbana. BENITO GRANADOS, intendent en cap de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella "El que sí disposem és d'imatges i de proves que permetran segur identificar els agressors i es realitzaran detencions, no els hi càpiga cap dubte." De moment, no hi ha hagut detinguts.

Després de l’enfrontament d’aquest dijous, en què quatre agents de la Guàrdia Urbana i una dona van resultar ferits lleus per pedres llançades per manters, representants d’aquest col·lectiu han condemnat les agressions. Mame Mor fa set anys que viu a Barcelona com a venedor ambulant il·legal. Explica que no són un col·lectiu violent i que sempre que es produeix algun incident amb la Guàrdia Urbana es reuneixein per saber què ha passat i per evitar que torni a passar. Mame explica que aquests incidents no beneficien ningú, ni a ells ni als mateixos agents.

Mor accepta part de la culpa dels seus companys, diu que sí que a vegades els incidents s’han produït per la mala conducta d’alguns “top anta” però que a vegades també s’han produït per tot el contrari, per l’actitud de la Guàrdia Urbana. Assegura que alguns agents els tracten amb massa violència.

Mame Mor fa una crida als seus companys a mantenir la calma per evitar que les trobades amb la Guàrdia Urbana siguin violentes, i fa la mateixa crida al cos policial.

Després dels incidents d’aquest dijous, s’ha reforçat la presència policial als entorns del metro de la plaça de Catalunya i també al subsòl de les instal·lacions. Una reforç que s’ha decidit per part dels responsables del dispositiu contra la venda ambulant i que no necessàriament, segons ha explicat a BTV l’Ajuntament, acabarà consolidant-se. Segons el consistori es decidirà si s’hi destinen agents o no en funció de les necessitats de cada dia.