La FEDAIA proposa implantar una prestació universal de 2.500 euros anuals per a totes les famílies que tinguin fills de fins a 18 anys. La mesura vol garantir la igualtat de possibilitats entre tots els nens i, sobretot, protegir els qui estan en risc d’exclusió, que actualment suposen un terç del total.

L’ajuda que demanen cobriria el 50 % del cost mitjà de la criança d’un fill i actualment beneficiaria a 1.366.488 nens. Segons els càlculs de la FEDAIA, la despesa seria de 3.552 milions d’euros però també es produiria un estalvi de 1.137 milions derivat de l’augment del poder adquisitiu de la població, del retorn mitjançant impostos com l’IVA i l’IRPF i de la compactació de les ajudes que actualment estan vigents. D’aquesta manera la implantació d’aquesta nova prestació, el PEUC, tindria un cost net de més de 2.400 milions d’euros.

La proposta de la FEDAIA suposaria pràcticament doblar les prestacions que Catalunya destina a la protecció de les famílies, dels 240 euros actuals a uns 470. D’aquesta manera les ajudes s’aproparien més la quantitat que destinen de mitjana els països de la Unió Europea, al voltant dels 568 euros.