FERRAN PUJOL, director del BCN Checkpoint "La resposta depèn de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, però entenem que ha de ser un conjunt d'actors els que han de prendre una sèrie de mesures per poder-hi arribar. I confiar, un sempre confia. Però intentarem tenir reunions en els propers dies al més alt nivells, amb la Comissionada de Salut, i per veure quin ha de ser el canvi de posicionament de l'Ajuntament de Barcelona perquè és evident que així no podem continuar."

Expliquen que Barcelona és una de les ciutat europees amb més contagis i que, segons dades de 2013, el 86% de les noves infeccions a la ciutat es van produir entre homosexuals. També diuen que fins ara només rebien de l’Ajuntament 10.000 euros anuals, una quantitat que consideren insuficient, i esperen poder reunir-se aviat amb el nou govern municipal.

El director de BCN Checkpoint, Ferran Pujol, ha assenyalat que “intentarem tenir reunions en els propers dies al més alt nivell, amb la Comissionada de Salut, per veure quin ha de ser el canvi de posicionament de l’Ajuntament de Barcelona perquè és evident que així no podem continuar”.

La prova ràpida del VIH i sífilis per a homes gais presentada aquest dijous detecta la quantitat de virus i no la d’anticossos, que és el que es mesura actualment. El servei és gratuït, anònim i confidencial i permet tenir els resultats en menys de 30 minuts.

Aquesta detecció precoç permet començar abans els tractaments i trencar la cadena de contagi.