Escola 30 Passos
Foto: Escola 30 passos

El Consorci d’Educació de Barcelona admet que no s’han pogut complir les previsions per construir la nova Escola 30 passos. Ho fa després que l’Associació de Famílies hagi denunciat davant la Sindicatura de Greuges Barcelona i de Catalunya els endarreriments en la construcció de l’edifici, que funciona en mòduls provisionals des del curs 2016-2017.

L’Administració entén que “la comunitat educativa hagi perdut confiança” i assegura que el projecte del centre es fa en un context complicat perquè s’ha de construir l’edifici definitiu al costat dels barracons. La previsió inicial era que obres estiguessin acabades el 2022.

El consorci ha posat data a l’inici d’obres, el 2025

El Consorci ha assegurat que la previsió d’inici de les obres és el 2025, tot i que no ha especificat la finalització dels treballs. L’ens s’ha reunit aquesta setmana amb la comunitat educativa de l’escola i va anunciar-los que s’encarregaria un estudi mediambiental per conèixer l’impacte que tindran les obres mentre l’escola funcioni en els mòduls que ocupen el mateix espai.

Segons el consorci, s’estudia també la possibilitat d’ampliar el solar on es construirà l’edifici perquè el centre guanyi espai. Un altre tema que se’ls va comunicar és que s’estudiarà la possibilitat de fer ús de les instal·lacions del CEM del Camp del Ferro i de la Biblioteca la Sagrera-Marina Clotet. A banda, van acordar establir un calendari fix amb les actuacions previstes que es posaran en comú de forma periòdica amb la comunitat educativa.