El Banc dels Aliments necessita llet

El Banc dels Aliments ha fet una crida per captar donacions econòmiques per comprar de llet. La campanya es diu “SOS llet!” i s’ha posat en marxa per compensar la reducció de l’ajuda d’un fons europeu. Concretament, necessiten 240.441 litres de llet a la setmana per cobrir les necessitats de les persones vulnerables. Ara mateix, estan repartint 0,6 litres setmanals per persona, quan la recomanació “per a una dieta saludable és d’un litre”.

Imatge de la campanya “SOS llet!” del Banc dels Aliments

La llet no arribarà d’Europa

El Banc dels Aliments ha explicat d’on ve aquesta necessitat urgent de llet. Segons detalla, el mes passat la Unió Europea els va comunicar que la primera entrega d’aliments prevista aquest 2023 es veurà reduïda en un 50 % respecte de l’any passat, i no hi ha previst incloure-hi la llet.

En aquest context, Antonio Fo, president de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, ha fet una crida a les administracions, empreses i a la ciutadania. “Des d’aquest març no tindrem prou llet per distribuir i garantir l’alimentació saludable a les 240.441 persones” que atenen a tot Catalunya.

La campanya s’inicia aquest mes de març i es poden fer donacions en línia a través del web SOS llet!