(ACN) El nou servei gratuït de recollida de tèxtil a domicili a Barcelona ha permès recuperar 44,8 tones de roba i altres tèxtils. La mesura es va posar en marxa al febrer i, en aquest primer mes de funcionament, ha fet 811 recollides a habitatges. El servei va dirigit a la ciutadania que vol despendre’s de roba, complements de vestir, calçat, tovalloles, llençols o cortines; i d’aquesta manera es vol fomentar la prevenció de residus i l’economia circular.

Impacte ambiental del sector tèxtil

El sector del tèxtil és un dels majors consumidors de recursos del món, amb un gran impacte ambiental i climàtic. Per això, l’objectiu d’aquest servei és incrementar la recollida selectiva de roba, i altres tèxtils, i també la reutilització i el reciclatge. Segons les dades del consistori, només un 11 % de la roba que llencen els barcelonins va al contenidor correcte.

La iniciativa s’emmarca en el pla Residu Zero de Barcelona 2021-2027, que integra la planificació de la gestió de residus a la ciutat, repensant les polítiques de prevenció de residus des d’aquest nou paradigma i amb la intenció de contribuir a la mitigació de la crisi climàtica.