mani educacio sant jaume

(ACN-Redacció) USTEC-STEs ha tornat a guanyar les eleccions del personal docent i ho ha fet als 12 serveis territorials. El sindicat ha obtingut 161 dels 420 delegats, un menys que en les eleccions del 2019. La sorpresa l’ha donada el sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps), amb 81 delegats, que aconsegueix la segona posició, doblant pràcticament la representació que tenia fins ara.

Participació més baixa que fa quatre anys

En tercer lloc se situa CCOO, amb 69 representants, per sobre dels 58 del 2019. La CGT és el quart sindicat amb 43, pujant dels 24 de les darreres eleccions. La Intersindical ha aconseguit 32 representants (47 fa quatre anys) i la UGT, 26 (va obtenir-ne 22 el 2019). Han participat en la votació 33.680 docents, un 38,36 % del cens, mentre que fa quatre anys la participació va ser del 43 %.

Eleccions després de les vagues i nous currículums

El sindicat majoritari i guanyador, USTEC-STEs ha estat protagonista en les vagues i protestes dels darrers mesos molt centrades en els atacs al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. “Ens mantenim com a sindicat majoritari i referent indiscutible en la defensa de l’educació pública i en català”, ha remarcat USTEC·STEs després de conèixer els resultats.

En el curs en què s’han estrenat, amb polèmica, els nous currículums en treu rèdit electoral el sindicat Professors de Secundària, molt combatius amb els continguts a l’ESO i batxillerat. Després de conèixer-se els resultats, han celebrat haver crescut fins a la segona força sindical, tot i representar només treballadors de la secundària.

La USTEC també guanya a Barcelona

A la ciutat de Barcelona la participació ha estat una mica més alta que la mitjana catalana i s’ha situat per sobre del 37 %. Els resultats han estat els següents:

  • USTEC-STEs 14 representants
  • CCOO 8 representants
  • Professors de Secundària (7 representants)
  • CGT 6 representants
  • Intersindical 3 representants
  • UGT 3 representants