Les famílies sense plaça de P3 a l’escola pública de l’Eixample han mantingut aquest dilluns dues reunions per exposar la seva situació. D’una banda, s’han trobat amb el síndic de greuges, Rafael Ribó i, de l’altra, s’han reunit amb el Consorci d’Educació i l’Ajuntament. El president del Consorci, Josep González Cambray, ha afirmat que estudiaran la creació d’un grup amb 25 places per fer front a la demanda. Les famílies valoren positivament la mesura, però la consideren insuficient.

El president del Consorci d’Educació no ha especificat a quina escola s’obriria el grup nou perquè, ha dit, s’estan estudiant totes les possibilitats. Tot i això,  ha explicat a betevé que serien prop d’unes 25 places, que se sumarien a les 107 que es van oferir a l’Eixample i Gràcia el 14 de juny. Ha reiterat que l’acord “no s’ha acabat de tancar perquè es pretén que totes les famílies puguin tenir la millor opció”.

Els representants de les famílies han sortit més satisfets que d’altres reunions tot i que, diuen, ha estat una reunió “d’arguments i contraarguments”. Valoren positivament que es posin sobre la taula alternatives perquè “el període de matrícula és imminent i necessitem una resposta”, però creuen que el nombre de places noves haurien de ser més de 25. Insisteixen  que l’ampliació de l’Escola Ferran Sunyer no els soluciona el problema i ho titllen de “solució ràpida”.

Per la seva banda, el comissionat d’Educació, Miquel Àngel Essomba, assegura que és conscient que ”el dèficit de places públiques a l’Eixample és històric” i que la reunió, a la qual també ha assistit la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, és un pas més per resoldre el conflicte.

Les famílies també s’han reunit amb el síndic de gregues per exposar-li la situació i les alternatives plantejades.