“Som un moviment ciutadà. Pretenem posar els reptes i temes crítics per a la ciutat en el debat públic, i intentar fomentar la participació en aquest debat”, ha explicat David Poudevida, portaveu del Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya i un dels impulsors de Moviment Barcelona. Tot i no voler presentar-se a les eleccions municipals, volen que la proposta es consolidi i durant els pròxims mesos “siguin més d’una les opcions polítiques disposades a defensar els nostres reptes i a aplicar-los”.

La intenció de la nova plataforma és organitzar debats de cara als pròxims mesos. En aquests actes es convidaran impulsors de Moviment Barcelona, veïns, entitats i també personalitats o partits polítics ideològicament pròxims a la plataforma. Els debats serviran per presentar projectes que responguin a les necessitats de ciutat actuals.

Moviment Barcelona assegura que “estem preocupats per la deriva política de la nostra ciutat. Veiem com la vida als barris es degrada i les solucions no apareixen. Entenem que la política ha de servir per millorar la vida de tothom, no per al benefici d’uns pocs”, ha explicat l’impulsor David Poudevida. Tot i això, la plataforma també ha destacat els grans avenços que ha viscut la ciutat. Això sí, asseguren que això no ha de servir per “mirar cap a una altra banda”.

Una plataforma transversal 

Durant l’acte de presentació d’aquest dilluns a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, els portaveus han explicat la raó que els ha portat a donar suport a impulsar el moviment i el seu manifest. Els promotors indiquen que aquest és un “moviment molt transversal”.

A banda de David Poudevida, entre els impulsors de Moviment Barcelona hi ha el president de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró; la periodista Hortència Galí; la comunicadora Gina Tost; l’activista Esther Oriol; el gestor de turisme Manel Casals, i el gestor cultural Juan Antonio Ruiz.