Pancarta de l'Escola 30 Passos

L’anunci s’ha fet després de la visita oficial del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i els màxims responsables del Consorci d’Educació, el president, Josep Gonzàlez-Cambray, i la gerent, Mercè Massa.

Tots ells s’han reunit amb la direcció del centre i amb representants de l’AFA i els han anunciat que es construiran dos nous mòduls per encabir l’increment de l’alumnat del centre, que al setembre tindrà ja 200 alumnes. Un dels mòduls s’estrenarà al gener i l’altre al setembre del 2019. Responen així parcialment a la petició de l’escola i les famílies que demanaven poder ampliar l’espai ja aquest setembre, quan s’incrementi l’alumnat.

Satisfacció del centre per l’ampliació d’espai

Malgrat això, fonts de la direcció del centre s’han mostrat molt satisfets per la decisió. Consideren que, tot i que els mòduls arribaran “tres mesos més tard del previst” s’han atès i escoltat les peticions de l’escola.

Des de fa unes setmanes, l’AFA del centre denunciava la falta d’espai al curs vinent. Actualment hi ha a l’escola tres classes de P3 (75 alumnes) i tres més de P4 (75 alumnes), als quals se sumaran 50 nens més de P3 el curs que ve, un total de 200 alumnes.

Les famílies denunciaven que la falta d’espai “feia perillar el projecte educatiu”, ja que per encabir aquests nous alumnes haurien d’alterar espais comuns. Ja fa dies que van fer pública la seva reivindicació i, en diferents ocasions, s’han manifestat per demanar l’ampliació d’espais.