El taller al Centre Nadís, a Sarrià, ha estat un dels primers que s’han fet. Hi han participat dues de les gosses de l’entitat. La Cala és una pastora belga de cinc anys que ha mostrat als infants la seva habilitat per trobar algú que s’ha amagat. En canvi, la Mai, una border collie ja veterana, ha interactuat amb els usuaris. Aquesta és la manera més eficaç per fer-los arribar la tasca de la policia i que no els vegin com una amenaça, sinó com algú a qui demanar ajuda.

Fins ara, els gossos de la Unitat Canina havien fet exhibicions a les escoles i altres demostracions, però mai no havien participat en una activitat en què es relacionessin amb altres que no siguin els seus cuidadors. Els agents han explicat que aquests gossos estan entrenats per rescatar persones i detectar explosius o drogues. Per això, una activitat així “és molt especial”.

Al taller que s’ha fet aquest dilluns a Sarrià, han participat 15 nens amb paràlisi cerebral i mobilitat reduïda. Està previst fer-ne una dotzena de les mateixes característiques. És una de les activitats d’un programa pioner que els Mossos van dissenyar amb la Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual, Dincat. L’objectiu és donar eines al col·lectiu, un dels més vulnerables, perquè coneguin quins abusos hi ha i com reaccionar en cas de ser-ne víctimes. El programa es va posar en marxa al març i s’ha anat ampliant amb diversos tallers. També s’ha editat una guia i 400 agents de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat s’han format per poder atendre millor aquestes persones.