Segons els inquilins de l’habitatge es van assabentar del desallotjament el dijous passat. En canvi, la propietat diu que els afectats sabien des de juliol de 2017 que serien desnonats del pis. A les portes de l’edifici s’hi han concentrat des de primera hora del matí representants de l’Associació de Veïns de Verdum i també de la Prosperitat, membres del CDR de Nou Barris, l’associació 500 X 20 i la PAH. La comitiva judicial, acompanyada de representants de l’ajuntament del districte, els serveis socials i els Mossos d’Esquadra han estat en el lloc dels fets fins al moment en què ha arribat l’acord.

Una setmana més al pis

Representants del districte de Nou Barris han negociat amb la propietat i també amb els inquilins que el pis quedarà buit en una setmana. Ara els serveis socials es posaran a treballar amb la família afectada per buscar-los un nou allotjament. L’altre acord a què han arribat és que els propietaris podran entrar a l’habitatge per comprovar-ne l’estat. Els amos del pis han assegurat que els deuen uns 10.000 euros de lloguer.

Segons Filiberto Bravo, de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana durant aquest dilluns s’havien previst cinc desnonaments més al districte de Nou Barris, que finalment s’han aturat.