Els fets es van produir en un carrer del Raval, quan els agents Juan Luis I. i Oscar R. van reduir un presumpte traficant de drogues, Abdellatif C. El cas es va destapar gràcies a la denúncia presentada per uns veïns del barri que, des del balcó, van enregistrar imatges de la detenció. Segons el tribunal, les imatges proven que el primer dels agents va participar en la detenció, mentre que no s’ha pogut provar que Oscar R. hi participés, pel que ha quedat finalment absolt.

Segons creu provat el tribunal, els dos agents van haver de fer servir la força per reduir el suposat traficant, ja que s’hi va enfrontar. Un cop reduït, Juan Luis I. el podria haver colpejat diverses vegades a la zona del cap, un fet que li va produir ferides fondes que van requerir punts de sutura. L’Audiència condemna l’acusat a sis mesos d’inhabilitació i a pagar una indemnització de 300 euros a la víctima, que es troba fugida de la justícia i no es va presentar al judici.

Un agent reincident

Juan Luis I. va ser condemnat el 2009 a tres anys de presó i vuit d’inhabilitació per la detenció il·legal d’un veí del barri de Sants, el qual va confondre amb un delinqüent. Malgrat això, no va arribar a ser apartat del servei.