Malversació de fons públics, apropiació indeguda i tràfic d'influències. Són només alguns dels càrrecs que la fiscalia imputa a Fèlix Millet i Jordi Montull, que van ser els màxims responsables del Palau de la Música. El fiscal demana 27 anys i mig de presó per a cadascú, una pena molt semblant a la que sol·licita per a l'exdirectora financera de la institució, Gemma Montull. En l'escrit d'acusasió, que aquest mateix matí ha entregat al jutge, el fiscal apunta que, malgrat la complexa estructura jurídica del Palau, Millet en controlava tots els organismes depenents. Això li va permetre actuar amb llibertat total i dissimular la presumpta actuació il·lícita. Segons el mateix document, l'expresident de la Fundació Orfeó Català també va actuar com a interemediari entre Ferrovial i Convergència Democràtica de Catalunya en la suposada trama de finançament irregular del partit. El fiscal insisteix en la implicació de Convergència, encara que reconeix que no s'ha pogut demostrar que els alts dirigents del partit en tinguessin coneixement. Segons els investigadors, durant el darrer mandat de Jordi Pujol es van concedir a Ferrovial obres de gran envergadura com la Ciutat de la Justícia o la Línia 9 del metro a canvi de comissions, que es canalitzaven a través del Palau de la Música. Per això, la fiscalia demana set anys i mig de presó per a l'extresorer de Convergència, Daniel Osàcar, i un any i mig per a Jaume Camps, que tenia un paper destacat tant al partit com a la constructora. També sol·licita el decomís de 6,6 milions d'euros a Convergència, els mateixos que, presumptament, va rebre en concepte de comissions.

Malversació de fons públics, apropiació indeguda i tràfic d’influències. Són només alguns dels càrrecs que la fiscalia imputa a Fèlix Millet i Jordi Montull, que van ser els màxims responsables del cas del Palau de la Música. El fiscal demana 27 anys i mig de presó per a cada un, una pena molt semblant, de 26 anys i mig, la que se sol·licita per a l’exdirectora financera de la institució Gemma Montull. L’acusació particular de l’Orfeó Català i el Palau de la Música, en canvi, havia demanat 81 anys de presó per a Fèlix Millet.

En l’escrit d’acusació que el fiscal ha lliurat aquest dijous al jutge, s’apunta que, malgrat la complexa estructura jurídica del Palau, Millet en controlava tots els organismes dependents. Això li va permetre actuar amb llibertat total i dissimular la seva presumpta actuació il·lícita. Segons el mateix document, l’expresident de la Fundació Orfeó Català també va actuar com a intermediari entre Ferrovial i Convergència Democràtica de Catalunya en la suposada trama de finançament irregular del partit. El fiscal insisteix en la implicació de Convergència, encara que reconeix que no s’ha pogut demostrar que els alts dirigents del partit en tinguessin coneixement.

Segons els investigadors, durant el darrer mandat de Jordi Pujol es van concedir a Ferrovial obres de gran envergadura com la Ciutat de la Justícia o la Línia 9 del metro a canvi de comissions, que es canalitzaven a través del Palau de la Música. Per això, la fiscalia demana set anys i mig de presó per a l’extresorer de Convergència, Daniel Osàcar, i un any i mig per a Jaume Camps, que tenia un paper destacat tant al partit com a la constructora. A més, hauran de pagar una multa de 20 i 10 milions d’euros respectivament.

El fiscal també demana nou anys i sis mesos de presó per a Rosa Garicano, exdirectora general de la Fundació del Palau de la Música, i sol·licita el decomís de 6,6 milions d’euros a Convergència, els mateixos que, presumptament, va rebre en concepte de comissions.