audiencia barcelona

(Agències) L’Audiència de Barcelona ha condemnat un home per un delicte de resistència i dos de lesions lleus a dos agents dels Mossos d’Esquadra que, l’abril del 2020, intentaven denunciar-lo mentre era a la Gran Via i se saltava el confinament per la covid. La sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, l’imposa una multa de 1.440 euros por aquests fets i una indemnització de 900 i 1.150 euros pels policies. D’altra banda, l’absol del delicte d’atemptat, pel qual també va ser jutjat.  

En el judici, també estava acusat un dels agents, que ha estat absolt del delicte contra la integritat moral i presumptes lesions lleus per les que va ser jutjat. El tribunal considera provat que l’home estava al carrer davant de casa seva a la Gran Via de Barcelona, incomplint les restriccions pel confinament. Va ser aleshores quan la patrulla li va dir que havia de marxar cap a casa, però es va negar i no duia cap document que l’identifiqués.

L’home va atacar els agents per no ser retingut

Els fets provats de la sentencia afegeixen que l’home va escopir els agents i va intentar entrar a l’edifici, però un dels mossos ho va impedir, posant un peu a la porta. Entre els dos policies van aconseguir obrir-la, malgrat que l’home va intentar evitar-ho.

Un cop a dins, els Mossos van reduir l’home, que va reaccionar “de manera violenta per l’oposició” i va provocar lesions lleus als agents.