alerta xocolata negra ametlles

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha enviat una alerta sanitària per a les persones al·lèrgiques a les fruites seques. Concretament, per unes xocolates negres que contenen ametlles malgrat no especificar-ho en l’etiqueta. Per això, es demana a les persones amb al·lèrgia a aquest ingredient que no consumeixin el producte si el tenen a casa. Alhora, les autoritats estan verificant la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

El producte afectat per aquesta alerta sanitària és el següent: “chocolate negro sin azúcares añadidos” en envasos de 125 i 300 grams de diferents marques i lots. Concretament, tal com informa l’AESAN, aquestes xocolates han estat envasades i distribuïdes amb “marques exclusives, sol·licitades pels clients, en comerços minoristes” de diversos punts de l’estat.

Les xocolates afectades, distribuïdes a Catalunya

Els productes afectats i retirats del mercat s’han distribuït a Catalunya, Andalusia, Aragó, Astúries i altres punts de la península. No hi ha cap risc per a les persones que no són al·lèrgiques a les fruites seques.