alerta xocolata negra ametlles

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha enviat una alerta sanitària per a les persones al·lèrgiques a les fruites seques. Concretament, per unes xocolates negres que contenen ametlles malgrat no especificar-ho en l’etiqueta. Per això, es demana a les persones amb al·lèrgia a aquest ingredient que no consumeixin el producte si el tenen a casa. Alhora, les autoritats estan verificant la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

El producte afectat per aquesta alerta sanitària és el següent: “chocolate negro sin azúcares añadidos” en envasos de 125 i 300 grams de diferents marques i lots. Concretament, tal com informa l’AESAN, aquestes xocolates han estat envasades i distribuïdes amb “marques exclusives, sol·licitades pels clients, en comerços minoristes” de diversos punts de l’estat.

Retiren del mercat dos formatges de cabra de la marca Président perquè contenen metalls
Les autoritats sanitàries demanen als consumidors que els tornin als punts de venda

Les xocolates afectades, distribuïdes a Catalunya

Els productes afectats i retirats del mercat s’han distribuït a Catalunya, Andalusia, Aragó, Astúries i altres punts de la península. No hi ha cap risc per a les persones que no són al·lèrgiques a les fruites seques.