La Disco Bar Mami, situada al carrer de Sants, és el centre de les queixes del veïnat de Sants-Badal pels aldarulls que protagonitzen clients quan surten de la discoteca de matinada. El local d’oci nocturn està ubicat en una finca recentment expropiada per l’Ajuntament i que haurà d’anar a terra en menys d’un any. La discoteca, però, té llicència d’activitat en vigor i, per això, el consistori ha hagut de recórrer a la via judicial perquè es pugui desnonar i tirar endavant el projecte urbanístic previst des de fa 50 anys.

El consistori admet els problemes derivats de la discoteca

El local d’oci nocturn va obrir pocs mesos abans de l’inici de la pandèmia i no ha deixat d’acumular queixes per les molèsties que comporta per al veïnat de la zona. L’Ajuntament admet que hi ha denúncies per sorolls i també per consum d’alcohol al carrer, però assegura s’han intensificat les inspeccions i intervencions al local d’oci nocturn per tal de minimitzar les afectacions al descans veïnal. També s’està treballant amb el gestor de la discoteca que està obligat a garantir la seguretat tant a la porta de la discoteca com en els entorns.

Segons han explicat alguns dels veïns afectats pels aldarulls nocturns derivats de l’activitat de la discoteca, s’ha incrementat la vigilància privada a la porta del local des de fa algunes setmanes. Expliquen aquests testimonis, però, que el personal de seguretat acompanya els clients que surten del local d’oci uns 100 metres, fins a l’avinguda de Madrid i que, per tant, “el problema simplement es trasllada”.

Els tràmits judicials per desnonar el local i enderrocar l’edifici duraran un any

El districte de Sants-Montjuïc ha explicat al veïnat que la discoteca té la llicència d’activitat i que per això no es pot tancar d’un dia per l’altre. No obstant això, fonts municipals asseguren que ja han iniciat els tràmits per fer el procés de desnonament i finalitzar així l’activitat del local nocturn. De fet, el mateix regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha explicat a betevé que esperen recuperar la possessió de l’espai al llarg del proper any i que es pugui acabar de desenvolupar el projecte urbanístic que preveu enderrocar tot el conjunt d’edificis afectats. I es que el sòl que ocupa el local d’oci nocturn està catalogat de vial i la previsió és que sigui quan s’enderroqui serveixi per ampliar el carrer de la Riera Blanca.

Esperem resoldre la situació abans d’un any”
Marc Serra, regidor de Sants-Montjuïc

D’altra banda, els veïns de la zona també han alertat que uns metres més enllà del local nocturn sorollós hi ha una supermercat obert 24 hores en què es pot comprar begudes alcohòliques passades les 11 de la nit i molt a prop d’aquest un local cannàbic. L’Ajuntament s’ha compromès amb els veïns a fer inspeccions a tots dos establiments i comprovar que compleixen amb la normativa vigent.