Els veïns del camp de futbol de l’Energia, ubicat al districte de Sants-Montjuïc, demanen reparar i fer més alta la tanca que separa aquesta instal·lació del Club de Petanca 8 de Maig. Consideren que és un pas clau per evitar que la gent s’hi coli per jugar a futbol fora d’hores, sense permís, cometent actes vandàlics. El districte reconeix el problema i ja hi ha el compromís de tots els grups polítics per tirar endavant la remodelació de la tanca.

Fa anys que això passa però en els darrers mesos els veïns denuncien que la situació s’ha agreujat perquè els infractors, a banda de colar-se, ara s’encaren amb qui els crida l’atenció. Les infraccions es cometen sobretot en èpoques de vacances, quan ningú ocupa la pista o quan es fa fosc i ja no hi ha partits o entrenaments.

Actes vandàlics en augment

En els darrers mesos, membres del Club de Petanca 8 de Maig han observat perplexos com grups de fins a 20 persones passen la tanca, que ara fa uns dos metres d’alçària, pujant en palets o cubells de brossa grans. El president d’aquesta entitat assegura a betevé que han hagut de demanar ajuda per alguna persona que s’ha fet mal creuant la tanca i que ha requerit atenció mèdica.

Jordi Sunyer, president de l’agrupació esportiva Districte III, que gestiona el camp de futbol de l’Energia, assegura que aquest estiu “van obrir un vestidor, van cremar una part de la gespa, van tallar una tela metàl·lica i van abocar els residus de tot un contenidor”. També una de les persones que saltava la tanca es va encarar contra un treballador de l’equipament quan aquest li va recriminar la seva actitud.

Un equipament provisional

El camp de futbol de l’Energia és una instal·lació provisional que està pendent de la construcció del camp de futbol definitiu en el procés urbanístic de la Magòria. Es va estrenar el 2011 i el fan servir cinc entitats: la Unió Esportiva Sants, el Mercat Nou Magòria, el Dinàmic Batlló Esportiu, l’Sporting Bonaventura i el Club Deportiu Sants. Fa poc s’hi va instal·lar el primer marcador electrònic, fruit dels pressupostos participatius.