guàrdia urbana confinament municipal

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha revocat les sancions imposades per l’incompliment de les limitacions i normes dictades per la Generalitat durant la pandèmia. La decisió es va publicar aquest dilluns al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). El consistori ha tancat així els expedients oberts atenent la sentència del Tribunal Constitucional, que estimava parcialment el recurs d’inconstitucionalitat interposat contra preceptes del decret que va declarar l’estat d’alarma i d’altres de posteriors, que establien les limitacions i normes.

Al text publicat al BOPB s’especifica que es retornaran els imports abonats totalment o parcialment i que s’informarà del procediment per poder recuperar aquests diners ja cobrats.

La Generalitat retorna 24.000 multes pagades

La tardor de l’any passat el govern català ja va anunciar que retornaria les 24.000 multes interposades i pagades durant el primer estat d’alarma. Això equival a haver de tornar uns quatre milions d’euros. La Generalitat va posar en marxa un web on poder sol·licitar les devolucions.

La majoria de les sancions imposades van ser per circular per la via pública sense tenir el justificant que acreditava que el desplaçament corresponia a una de les activitats permeses. Per exemple, sortir a fer esport o a passejar fora de l’horari autoritzat o en grup, quan no estava permès; sortir el pare i la mare amb un fill o bé el pare i la mare amb dos fills -quan les sortides es restringien a un fill acompanyat d’un progenitor-, i consumir begudes en grup a la via pública.