(Agències) Una dona que viatjava en un avió que feia el trajecte entre Casablanca i Istanbul ha fingit un part per ajudar a fugir 28 persones que es trobaven dins de l’aparell. Tot ha passat cap a les 4.30 h d’aquest dimecres, quan els comandaments de l’avió han demanat poder fer un aterratge d’emergència a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelonael Prat per atendre una passatgera que suposadament s’havia posat de part. A l’avió hi viatjaven 228 persones.

S’ha activat el protocol d’emergència

La delegació del Govern ha explicat que s’ha activat el protocol per poder atendre la suposada emergència mèdica. Fins a la pista hi han anat dues patrulles de la Guàrdia Civil, una de la Policia Nacional i els serveis mèdics. Quan la dona ha desembarcat, però, un grup de 28 persones han sortit corrent de l’avió i han intentat fugir.

Els agents n’han interceptat 14, inclosa la dona embarassada. Segons la delegació del Govern, cinc han estat retornats a l’avió “perquè ells volien i el personal els ha acceptat” i a vuit se’ls ha iniciat un procés d’inadmissió i retorn. Hores més tard dels fets, han sortit a la llum imatges de la fugida.

La dona, traslladada a l’hospital i detinguda

A la passatgera embarassada se l’ha traslladat a l’Hospital de Sant Joan de Déu, però no li han trobat indicis d’estar de part. Per això, ha quedat detinguda per un presumpte delicte de desordres públics, per presumptament haver fingit el naixement imminent.

A hores d’ara, les autoritats encara busquen els 14 passatgers que han pogut fugir.