En un comunicat publicat a Facebook i signat per diverses entitats, el col·lectiu Trama Feminista assenyala que “hi ha una denúncia pública d’agressió sexista per part de membres d’Itaca Band”, que des del grup neguen rotundament, i convidava tots els col·lectius i persones a fer “visible el rebuig” a l’actuació del grup a la Festa Major de Sants.

Segons han explicat a betevé membres dels Castellers de Sants, un centenar de persones va arribar al descampat de darrere l’estació de Sants, on s’havia de celebrar el concert, es van situar davant de l’escenari i van increpar i llençar objectes contra la gent de primera fila i els organitzadors. Quan va començar l’actuació d’Itaca Band, que anava acompanyada d’altres músics com el cantant de Txarango o membres de La Pegatina, la pressió dels manifestants va ser més forta i els organitzadors van optar per cancel·lar l’actuació. El grup també va rebre el suport d’una desena de noies que van llegir un manifest a l’escenari.

Els Castellers de Sants van contractar el grup de música Itaca Band a principis d’any i va ser el mes de juny quan van rebre informacions d’entitats feministes del barri que demanaven que s’anul·lés el concert. En les reunions de protocols antimasclistes, que se celebren prèvies a la Festa Major de Sants, i en la qual, tant la Trama Feminista com els Castellers de Sants hi participen, no es va arribar a a cap acord entre les parts i es va decidir tirar endavant el concert. Des del grup casteller asseguren que no hi ha cap denúncia als jutjats ni a la policia contra cap membre del grup i que, per tant, no hi havia prou fonament per cancel·lar el concert.