Elena Roger i el sextet Escalandrum s’han unit per primera vegada per interpretar els temes més populars del compositor de tangos argentí Astor Piazzola. A més, n’han traduït un dels temes al català. El concert forma part del Mas i Mas Festival i ha tingut lloc al Teatre Grec.

Astor Piazzola va néixer a Mar de Plata, Argentina, el 1921, i va ser un dels compositors de tango més importants de la segona meitat del segle XX. De fet, se’l considera el renovador d’aquest estil musical, tot i que els seus coetanis el van criticar durament. La seva música ha omplert el Teatre Grec dins del marc del Mas i Mas Festival i ha comptat amb la participació del net del compositor, Daniel Piazzola. 

Proyecto Piazzola ha unit per primera vegada el sextet Escalandrum, un grup instrumental que ha participat en festivals de jazz a tot el món, amb Elena Roger. La cantant ha protagonitzat algunes de les obres més emblemàtiques de la comèdia musical a Londres, Madrid, Broadway i Buenos Aires i va estar nominada als Premis Olivier.

En aquest concert han interpretat alguns dels temes més famosos de Piazzola, però en versió jazz. Tal com explica Daniel Piazzola, “el meu avi volia que els seus tangos sempre es toquessin amb instruments diferents, perquè per tocar-los com sempre ja hi era ell”. A més, han traduït la cançó ‘Volver al sur’ al català.