Durant l’interrogatori, Mohamed Houli —l’únic terrorista de la cèl·lula que va sobreviure a la deflagració d’Alcanar— ha ratificat el que va dir als Mossos d’Esquadra en primera instància: que planejaven altres atemptats amb resultats més mortífers a Barcelona. Segons va dir a la policia catalana, preveien actuar amb furgonetes bomba en una data similar a la de l’atac a la Rambla. A causa de l’explosió accidental, però, els atacs es van avançar i improvisar.

Acetona per confeccionar artefactes explosius

Precisament, la interlocutòria del jutge assenyala que en la inspecció policial a la casa d’Alcanar s’han localitzat, a més d’una gran quantitat de bombones de butà, productes com “acetona, una gran quantitat de claus per utilitzar com a metralla i polsadors per iniciar l’explosió”. La investigació que en aquell immoble s’estaven confeccionant artefactes explosius “amb la finalitat de cometre una acció terrorista de gran envergadura” i, de fet, el jutge indica que hi han “indicis raonables” que s’intentava fabricar peròxid d’acetona, conegut com a TATP, i utilitzat per Estat Islàmic en altres atemptats.

A l’escorcoll de la casa també es va localitzar un llibre de color verd a nom d’Abdelbaki es Satty amb un full manuscrit en àrab amb el text: “En nom d’Al·là, el misericordiós, el compassiu. Breu carta als Soldats d’Estat Islàmic a la terra de l’al-Àndalus per als croats, els odiosos, els pecadors, els injustos, els corruptors.”

Acusen l’eximam de voler-se immolar

Els quatre detinguts de la cèl·lula terrorista que va deixar 15 morts a Barcelona i Cambrils apunten a l’eximam de Ripoll Abdelbaki es Satty, de ser el cervell de la cèl·lula. A més, han assegurat que Es Satty (mort a Alcanar) es volia immolar amb explosius.

Els terroristes van comprar armes la nit del 17 d’agost

La interlocutòria del jutge detalla que els terroristes van comprar en un comerç de Cambrils quatre ganivets i una destral poques hores abans de l’atemptat al municipi tarragoní. Ho proven els tiquets de compra trobats en una masia abandonada de Riudecanyes que utilitzaven els gihadistes. També s’hi ha trobat el passaport de Younes Abouyaaqoub, l’autor material de l’atropellament massiu a la Rambla.