El reciclatge és una de les principals eines de les comissions dels carrers de Sants que es guarneixen per festes. En els últims dos anys, el volum de material que s’ha pogut reutilitzar per decorar els carrers ha augmentat, i en bona part és gràcies al Mobile World Congress. El que fa uns mesos era utilitzat per exhibir les principals novetats del sector de la telefonia mòbil, durant aquests dies es mostra en forma de ratpenats, núvols, parets i telons d’escenari.

El programa Donation room és una acció conjunta entre l’Ajuntament de Barcelona, el de l’Hospitalet de Llobregat, GSMA i Fira de Barcelona. L’objectiu del projecte és lliurar material utilitzat durant el congrés a persones vulnerables i entitats de caire social i cultural. Aquest és el segon any consecutiu que s’ha portat a terme, i enguany s’han aconseguit reutilitzar 32,5 tones de material. Una bona part s’ha distribuït a la Federació de Festes Majors de Sants. En total se n’han beneficiat 10 carrers: Alcolea de Dalt, Alcolea de Baix, Canalejas, Casa Gran, Galileu, Guadiana, Papin, plaça de la Farga, Rossend Arús i Santa Cecília.

Per les comissions d’aquests carrers el nou material es rep amb els braços oberts, ja que organitzar unes festes majors suposa una inversió molt gran per als veïns. A través del reciclatge, diuen, no només ajuden la butxaca sinó també el medi ambient, evitant que es generin nous residus i donant una segona vida als que ja s’han utilitzat.

A més a més, el projecte també ha ajudat 14 persones en risc d’exclusió social, que han pogut treballar en el procés de recollida i distribució del material. S’ha aconseguit a través d’un conveni amb la Fundació Formació i Treball.