tall de trànsit del carrer Aragó el 8 de març del 2020

Eixample Respira no cessa en la seva lluita per reduir la contaminació dels carrers de la ciutat i la nova iniciativa consisteix a tallar el carrer d’Aragó entre Balmes i Aribau l’últim diumenge de cada mes. El primer tall tenen previst fer-lo el diumenge 31 de gener i, tot i que la situació de la pandèmia del coronavirus no fa preveure que es puguin fer gaires activitats, els organitzadors conviden els veïns a baixar cadires al carrer i als infants a portar-hi bicicletes i patinets per jugar.

Guille López, portaveu de la plataforma Eixample Respira, explica que la voluntat dels veïns és fer realitat el projecte que va iniciar l’Ajuntament i que actualment està suspès de tallar un cop al mes el carrer d’Aragó perquè els veïns en puguin gaudir. “Creiem que les necessitats que es plantejaven segueixen vigents i els veïns ens hem organitzat“, explica López.

Tot i que la proposta veïnal és més modesta —el tall serà només de dues hores i en un tram més curt que en la iniciativa de l’Ajuntament— els organitzadors volen que sigui una iniciativa amb caire reivindicatiu per demanar la pacificació del “districte més densament poblat de Barcelona amb falta d’espai públic i d’espai verd”, diu López.

Més carrers podrien sumar-se al tall

Seguint l’estela de la Revolta Escolar, que talla el trànsit cada 15 dies a l’entorn de diversos centres educatius, la nova iniciativa s’ha batejat com a Revolta Veïnal i Eixample Respira pretén que tingui també un efecte multiplicador.

De moment, el tall del dia 31 de gener serà simultani a quatre municipis —Barcelona, Barberà del Vallès, Sabadell i Premià de Mar— però els organitzadors esperen que altres municipis i altres barris de Barcelona se sumin aviat a la crida. De fet, veïns del carrer de la Independència ja s’han començat a mobilitzar per tallar el trànsit en aquest carrer el mateix dia 31.