manada de manresa sant jaume

Més d’un centenar de persones s’han congregat a la plaça de Sant Jaume per rebutjar la sentència dels sis implicats en una violació a Manresa el 26 d’octubre del 2016. Dels sis membres de la coneguda com La Manada de Manresa, cinc han estat condemnats per delicte d’abús sexual, i no per agressió. La sentència absol el sisè acusat d’agressió i deixa també en llibertat un setè implicat, que presumptament es va estar masturbant mentre la noia era agredida pels altres.

La concentració ha estat organitzada per Novembre Feminista i s’hi han vist moltes pancartes amb missatges com “Nosaltres sí que et creiem” o “No és abús, és violació”. S’hi han llegit diversos parlaments per demanar, diuen, “créixer sense violència masclista”.

No hi ha agressió perquè la víctima estava inconscient

L’explicació dels testimonis ha servit al tribunal, argumenten, per decretar que hi havia abús, però no violació, que comporta una pena més alta. Com que la víctima estava inconscient, no podia oposar cap tipus de resistència. L’agressió requereix intimidació o violència, i per tant, el tribunal entén que com que la víctima no podia reaccionar, als agressors no els va caler fer ús de la força.

Un cas que s’arrossega des del 2016

Els fets van passar el 26 d’octubre del 2016 durant una festa privada en una fàbrica, quan la víctima tenia només 14 anys. La noia, encara menor d’edat, va declarar durant el judici que creia que l’havien drogada i un dels acusats duia una pistola per intimidar-la.