Unes 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat aquest diumenge al vespre a una cassolada contra la visita de Felip VI a Barcelona després de la sentència del procésDiversos col·lectius independentistes han convocat concentracions de rebuig contra el monarca i la primera ha començat aquest diumenge al vespre, moment en què es preveu que arribi el rei a Barcelona.

La convocatòria ha començat a les 20:30 h davant del Palau de Congressos de Catalunya. Al centenar de persones que ja hi havia concentrades s’hi han sumat unes 500 més, la majoria provinents de l’acampada d’Universitat. Davant del Palau de Congressos s’hi ha desplegat un fort cordó policial, de fet els accessos ja estaven completament blindats per la policia des d’aquest migdia. A més, com és habitual aquestes setmanes, dos helicòpters policials han sobrevolat la zona durant la mobilització. Cap a les 22.00 de la nit, després de dues hores fent sonar cassoles i xiulets, la marxa s’ha dissolt, sense que s’hagin registrat incidents.

Tall a la Diagonal durant hores

Les concentracions han generat complicacions al trànsit perquè l’acumulació de manifestants als carrils de l’avinguda Diagonal ha provocat que la Guàrdia Urbana hagi hagut de tallar la via en els dos sentits de la marxa.

Protesta també a la Meridiana

Per altra banda, a la Meridiana un centenar de persones han tornat a tallar aquesta avinguda com a senyal de protesta a la sentència. Els manifestants han fet sonar cassoles com mostra de rebuig a la visita de Felip VI. Totes aquestes manifestacions han provocat també talls de trànsit i han complicat l’operació tornada pel pont de Tots Sants.