(ACN) Tsunami Democràtic puntualitza a través d’un comunicat què pretén fer el dia 9 amb la mobilització que prepara. La plataforma ha convocat a concentrar-se a la tarda i fins a les 22.00 a la plaça Catalunya de Barcelona i a altres places de ciutats per “fer reflexionar l’Estat”, cosa que ha despertat suspicàcies en el Govern espanyol i advertències d’intervenir si es considera que cometen delictes electorals. Per clarificar les intencions, Tsunami ha emès un comunicat assegurant que la “jornada de desobediència a la Junta Electoral” vol mostrar el rebuig “a la repressió i la mordassa” de l’Estat. “Si la repressió de l’Estat no s’atura per la jornada de reflexió, tampoc s’aturarà la gent”, diuen, tot afirmant que per al 10-N Tsunami defensa l’exercici del dret a vot.
És més, afirmen que volen repetir iniciatives de reivindicació de l’espai públic com les que van fer el moviment dels indignats i del 15-M en les jornades de reflexió del 2011 i del 2015.
“Les urnes no fan por, tot el contrari: és el que reclama la majoria de la població catalana. Més urnes. Més democràcia.” Amb aquestes paraules, Tsunami vol remarcar el seu suport a què el dia dels comicis tothom pugui votar lliurement als col·legis electorals, contradient així els que sospiten que l’acció que prepara la plataforma per al dia de reflexió té per objectiu obstaculitzar la votació. En aquest sentit, insisteix que la seva convocatòria es limita al dissabte dia 9 de novembre.
Primer dia que utilitzaran l’aplicació
A més, avisen que aquell dia serà el primer cop que faran servir la seva aplicació de telèfon a tall de “preparació” per a futures cites. De fet, planteja la jornada com un dia de caràcter festiu i reivindicatiu, i per això convida entitats i associacions a proposar activitats per integrar-les al seu programa.
De la mateixa manera, el comunicat de Tsunami insisteix que l’objectiu de la mobilització és “fer reflexionar l’Estat, recordar-li que no pot restringir ni limitar el dret a la llibertat d’expressió, la lliure reunió i manifestació”, així com retreure-li que “els conflictes polítics s’han de resoldre políticament”. “Sit and talk”, tornen a dir.