Entitats i veïns de Nou Barris s’han concentrat aquest dilluns per rebutjar l’agressió LGTBI-fòbica que va tenir lloc al districte durant el cap de setmana. Els Mossos van poder detenir l’agressor, que va pegar les víctimes amb una barra de ferro. Segons l’Observatori contra l’Homofòbia ja són 44 les agressions que s’han comès a la ciutat des de principis d’any, 116 a tot Catalunya.

La convocatòria l’ha feta el col·lectiu Nou Barris LGBTI, que ha fet una crida a les xarxes socials a concentrar-se sota el lema “Contra l’LGBTI-fòbia, responem-hi totes”. Ha aplegat més d’un centenar de persones, que han ocupat la plaça de la República i han cridat lemes com “cap agressió sense resposta”.

El portaveu de Nou Barris LGBTI, Francisco Garrobo, afirma que cal “visibilitzar les agressions”. “Calia que aquest districte digués que avui no s’havia agredit dues persones, sinó que s’ha agredit tot el districte”, ha afegit.

El coronavirus no atura la plaga

Durant els primers mesos de l’any, s’han registrat 44 agressions homòfobes a Barcelona, cinc menys que durant el mateix període de 2019. Al març –en ple confinament– se’n va registrar una, però tant al maig com al juny n’hi va haver sis, al juliol set, al febrer vuit i al gener 12. “Què passa? Per què no paren les agressions?”, es pregunta Simón Macías, membre de l’Observatori contra l’Homofòbia. I apunta que cal posar sancions “perquè una llei ja la tenim”.

Al conjunt de Catalunya les agressions contra aquest col·lectiu creixen un 20 % i ja en són 116.