LGTBI

L’Observatori contra l’Homofòbia reactiva la línia de Whatsapp per atendre les víctimes d’agressions LGTBI-fòbiques. El número 699 901 631 estarà operatiu durant tota la setmana, fins divendres 14 d’agost, de 10 a 14 hores. Els qui en facin ús seran atesos per juristes i psicòlegs especialitzats.

Després que les agressions al col·lectiu hagin augmentat un 20 % en el primer semestre de 2020 en comparació amb el mateix període de l’any passat, el president de l’Observatori, Eugeni Rodríguez, reclama més implicació per part de les administracions públiques. Rodríguez reivindica “poder fer efectiu un servei que ofereixi mecanismes de seguretat i garantia dels drets LGTBI”.

Tercera fase d’una prova pilot

Aquesta és la tercera fase d’una prova pilot per donar atenció directa a les víctimes del col·lectiu. La primera fase es va posar en funcionament l’agost de l’any passat i la segona, al setembre, durant les festes de la Mercè. L’Observatori fa una crida a la ciutadania a fer ús del Whatsapp per denunciar “qualsevol agressió o discriminació per motius d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere”.

La darrera agressió que s’ha conegut a la ciutat es va produir dissabte al migdia a Nou Barris. Un home, que ja ha estat detingut, va increpar i agredir una parella de nois amb una barra de ferro. El 2019 el nombre d’aquests fets va disparar-se amb un augment del 41,6 %, segons dades de l’informe anual de l’entitat.