Aquest dilluns han començat les proves massives de coronavirus a Santa Coloma de Gramenet i a Vilafranca del Penedès, que el Departament de Salut va anunciar dissabte. La intenció és fer proves –com ja es van fer a Sabadell, Terrassa i Ripollet–, per detectar casos positius asimptomàtics i així trencar les cadenes de transmissió.

A la capital de l’Alt Penedès, desenes de veïns han anat al matí a les instal·lacions del centre cívic l’Escorxador, on es fan les proves.  La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat el dispositiu que ha muntat el Departament de Salut a Vilafranca del Penedès, on ha assegurat que la situació de la covid-19 al conjunt de Catalunya “és molt bona”. “Portem una tendència molt a la baixa i la incidència no és tan alta com fa dues o tres setmanes”, ha afegit.

Proves al Barri Llatí i Fondo

A Santa Coloma, es demana als veïns d’un total d’11 carrers de la ciutat que es facin les proves al CAP del Barri Llatí o al Centre Cívic Pins.  Les proves han començat dilluns 10 de les de 15 h a 20 h i es faran fins al divendres 14 d’agost de 8 h a 20 h a tots dos centres. Segons l’Ajuntament els resultats es podran consultar en 48 h al web ‘La meva Salut’ de la Generalitat.

Contacte social sense seguretat

En les dues poblacions es recomana fer la prova a aquells que en els últims dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància, sense mascareta, en espais tancats durant molta estona o en reunions d’amics o aglomeracions. Encara que no tinguin símptomes i que no hagin estat en contacte amb algun cas positiu de covid-19. Salut ha previst fer un total de 8.500 proves PCR.