(Agències) Un home acusat de ferir de gravetat quatre persones d’un clan rival en un tiroteig ocorregut el 3 de desembre del 2018 a Can Peguera, al districte de Nou Barris de Barcelona, ha acceptat una pena de 13 anys de presó per quatre delictes de temptativa d’homicidi i un de tinença il·lícita d’armes.

El tribunal de la secció 22 de l’Audiència Provincial de Barcelona ha dictat sentència ferma després que les parts hagin acordat una condemna de 13 anys de presó per a l’home, dels quals només nou seran de compliment efectiu.

Amb aquesta conformitat entre les parts, la fiscalia ha reduït la petició de pena inicial de 34 anys —vuit anys per cada intent d’homicidi i dos anys per tinença il·lícita d’armes— a una condemna de 13 anys, a tres anys per cadascun dels homicidis en grau de temptativa i un any per la tinença d’armes.

Després de la sentència, ha quedat de nou en llibertat sense cap mesura cautelar, en espera que es decreti el seu ingrés a la presó.

Un enfrontament entre famílies rivals

El matí del dia tres de desembre del 2018, l’home es va dirigir al domicili de la família gitana rival, ubicat a Can Peguera, amb una arma de foc del calibre 38, amb què va disparar el pare, dos de els seus fills i una neta, deixant-los ferits de gravetat. L’home, que va fugir, es va lliurar finalment a la policia el gener del 2020 i va quedar en llibertat amb l’obligació de fer compareixences periòdiques, motiu pel qual se li ha aplicat un atenuant de col·laboració.

A més, el tribunal ha tingut en compte la reparació del dany, ja que les vuit famílies del seu clan van deixar Nou Barris, tal com havia estat acordat pel consell de gent gran.