Foto: Marc Lozano

(ACN) Un professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – Universitat Ramon Llull va ser denunciat per una alumna el setembre passat per assetjament sexual, segons ha avançat ‘El Principal’ i ha pogut confirmar l’ACN. El degà de la facultat, Josep Lluís Micó, ha confirmat a l’ACN que hi va haver una denúncia d’aquest tipus, però no ha donat detalls ni de la denunciant ni del denunciat.

Expedientat i sancionat

Això va comportar l’obertura d’un expedient que va concloure que calia sancionar el denunciat, sanció que el degà no ha volgut confirmar si va ser per assetjament sexual. El denunciat ja va complir la sanció i torna a exercir de professor. Arran de la denúncia, els responsables de la facultat van conformar la comissió prevista al protocol contra l’assetjament sexual, que inclou l’elaboració d’un expedient a mans d’una mediadora. Micó ha explicat que la denunciant va estar en tot moment acompanyada per un advocat extern a la institució.

Recullen informació sobre altres possibles casos

En ser preguntat per si hi ha hagut altres denúncies a l’entorn del docent, Micó ha indicat que per ara no en tenen cap sobre la taula, però ha explicat que hi ha alumnes que estan recopilant informacions sobre altres possibles casos. En aquest sentit, ha anunciat que aquest dimecres està prevista una reunió amb delegats durant la qual és possible que els facin arribar més acusacions, de les quals es podria derivar un altre expedient.