Aquest matí un centenar de persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume contra la decisió de l’Ajuntament de suspendre les relacions amb Israel i l’agermanament amb Tel-Aviv. Han demanat que es reprengui el pont entre Barcelona i Tel-Aviv, després de gairebé 25 anys d’agermanament. Els concentrats han titllat d'”antisemita i racista” la decisió del consistori.

Presència dels partits de l’oposició a l’Ajuntament

La protesta ha tingut el suport dels partits de l’oposició i alguns dels seus candidats a l’alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals del 2023. Hi han assistit Junts, Ciutadans, Valents i el PP. De fet, aquests són els grups que han forçat un ple extraordinari per restablir les relacions amb l’Estat d’Israel. A la concentració també hi ha anat el candidat i president de la formació Barcelona Ets Tu (creada recentment), Daniel Vosseler.

El portaveu del Grup Municipal de Junts, Jordi Martí, ha defensat que “és bo mantenir l’agermanament i reforçar-lo en el futur”. Des de Ciutadans, l’alcaldable Anna Grau pensa que Ada Colau ha pres la decisió perquè “pensa que li donarà vots”, mentre que la presidenta del Grup Municipal de Valents, Eva Parera, ha titllat l’acció de l’alcaldessa d'”hipòcrita”. L’alcaldable del PP, Daniel Sirera, ho ha descrit com una “alcaldada”.

Acusen l’Ajuntament d’antisemita i racista

Els manifestants han criticat que “el trencament demostra una actitud antisemita i racista per part de l’Ajuntament de Barcelona”. De fet, s’han vist cartells que feien referència a l’apartheid i també s’han llegit parlaments i recitat poemes de cultura jueva.

Els manifestants han fet proclames contra l’alcaldessa, Ada Colau, que no volen que continuï al consistori en el proper mandat. Tenen l’esperança, diuen, que en les properes eleccions municipals a Barcelona el 28 de maig guanyi un altre representant que reprengui les relacions entre Barcelona i Tel-Aviv, així com també amb Israel.