Els Mossos d’Esquadra desarticulen un grup criminal que distribuïa substàncies dopants, tant des de botigues de nutrició esportiva ubicades a l’àrea metropolitana de Barcelona, com per mitjà de paqueteria amb abast a tot l’estat espanyol.

La investigació, que ha durat gairebé un any, ha permès als Mossos desarticular un dels punts de distribució més importants de substàncies dopants a Catalunya. En total, s’hi han intervingut més de 450.000 dosis de medicaments i substàncies dopants fictícies equivalents a 750.000 euros.

Set detinguts i 450.000 dosis intervingudes

El dia 10 de febrer es va dur a terme un dispositiu policial amb set escorcolls (tres domicilis, dues botigues, una oficina i un magatzem), es van detenir els set integrants del grup criminal i es van intervenir substàncies estupefaents preparades per vendre en petites dosis o pastilles i material per a condicionament i pesatge, així com una arma de foc simulada. A més, els agents van recuperar uns 15.000 euros en efectiu, fruit de les vendes de les substàncies anabolitzants.

Substàncies camuflades

Els medicaments i substàncies dopants fictícies estaven camuflats amb aparença de suplements alimentaris o productes cosmètics per condicionar-los i distribuir-los. Entre la substància intervinguda s’han localitzat diversos medicaments falsificats sota el nom de medecines legals a l’estat espanyol. Aquests últims corresponen en la seva majoria a l’hormona del creixement, indicada per al tractament del nanisme, trastorns genètics que afecten el desenvolupament o deficiències d’aquesta hormona, usada al món del culturisme per afavorir l’augment de la força i la qualitat muscular, la reducció del greix i l’ampliació dels efectes dels esteroides.

Un magatzem a Barcelona

Els escorcolls als diversos immobles van possibilitar que els investigadors desmantellessin un altre magatzem, en aquest cas ubicat als baixos d’un edifici de la part alta de la ciutat de Barcelona, en el qual es van localitzar més de 190.000 dosis d’esteroides amb un preu al mercat negre de prop de 300.000 euros.