bandera israel ple barcelona

La comunitat jueva de Barcelona ha condemnat a través de les xarxes socials “qualsevol agressió dirigida cap a civils, independentment de la ubicació o identitat”. En un comunicat, signat per la Comunitat Israeliana de Barcelona (CIB), donen suport “al dret del poble d’Israel a defensar-se” i també a “qualsevol mesura que adopti per garantir la seguretat i el benestar dels seus ciutadans”.

En el text afirmen que la guerra declarada és “el resultat del llançament de més de 5.000 míssils sobre territori d’Israel i les incursions perpetrades pels terroristes de Hamas des de Gaza contra objectius civils”. Reiteren també “la importància de treballar cap a una resolució que permeti la coexistència pacífica de totes les parts involucrades”.

La Comunitat Jueva Bet Shalom se solidaritza amb Israel

També la Comunitat Jueva Bet Shalom de Barcelona ha mostrat el suport i la solidaritat amb Israel. L’entitat ha demanat al Govern espanyol, la Generalitat i la UE “una condemna explícita al terrorisme”. En un comunicat demanen “que el seu silenci no sigui una complicitat o una excusa de suport a l’agressió”.

Protesta a favor de Palestina

Els dos comunicats s’han fet públics aquest diumenge, el mateix dia que centenars de persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume per mostrar el suport a Palestina. Diverses entitats han condemnat la declaració de guerra i han criticat que l’alcalde, Jaume Collboni, hagi reprès les relacions amb Tel-Aviv després de la suspensió del govern anterior.