Pancartes a la Fira de Barcelona amb imatges de sanitaris per la campanya Behind the mask

Fira de Barcelona s’ha sumat al projecte Behind the mask i ha instal·lat al recinte firal de Montjuïc 11 grans pancartes de professionals amb mascareta que treballen en aquest punt de vacunació massiva. L’objectiu és “donar-los visibilitat i reconèixer i agrair la feina feta” durant la pandèmia del coronavirus, segons han explicat des de l’Institut Català de la Salut (ICS). També volen recordar a la ciutadania la importància de la tasca dels sanitaris i que la crisi sanitària encara no ha acabat.

Des de l’ICS remarquen que el missatge de la campanya “resulta especialment significatiu en un moment en què s’ha reduït el ritme de vacunació, malgrat tenir disponibles moltes dosis i molt professionals involucrats en la immunització”.

El projecte Behind the mask va començar el mes d’abril, amb la instal·lació de centenars d’imatges de rostres professionals sanitaris amb mascareta en diferents suports. En una segona fase, el mes de juliol, es van penjar a les façanes de diversos hospitals de Barcelona. La iniciativa ha crescut més enllà de la ciutat i s’està exportant a altres poblacions catalanes i de l’estat espanyol, a Mèxic i a l’Argentina.

Un codi QR per cada testimoni

A banda de les 11 imatges penjades, al web de la campanya hi ha representats treballadors de diversos àmbits de la salut, com professionals d’infermeria, tècniques en cures auxiliars d’infermeria, personal administratiu sanitari, de neteja o de tasques de coordinació.

Cada imatge disposa d’un codi QR que dirigeix al portal d’internet de Behind the mask, en què es pot conèixer la història que hi ha al darrere de cada professional i la seva imatge sense mascareta. També es pot llegir el nom de la persona, la tasca que desenvolupa i un missatge breu amb les sensacions viscudes.