Veïns de Sant Martí denuncien que aquest estiu han hagut de conviure amb plagues de rates i d’insectes, com escarabats o xinxes. Un dels focus amb més denúncies és al carrer d’Espronceda, davant dels Jardins de Josep Trueta (al barri del Poblenou). Un dels veïns afectats és el Cristóbal Linares, que ha explicat a betevé que dins de casa hi ha trobat xinxes i paneroles, tot i “no obrir les finestres per por que entrin [a casa]”. A la finca del Cristóbal, a més, s’han arribat a trobar rates al pàrquing.

També han hagut de desratitzar —a càrrec dels veïns— els locals del número 76 del carrer d’Espronceda, arran de la gran quantitat de rates que hi van trobar. Segons han explicat aquests veïns del Poblenou (que reben el suport d’ERC), el govern municipal ja ha rebut la denúncia d’aquesta problemàtica, però l’Ajuntament de Barcelona encara no els ha donat cap resposta.

ERC demanarà explicacions al govern Colau-Collboni

Més enllà de la problemàtica a diferents punts de Sant Martí, el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha explicat que també han detectat “plagues de rates i d’insectes” en altres punts de la ciutat, com Ciutat Vella o les Corts. Per això, els republicans demanaran explicacions al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat. “La ciutat està bruta i deixada“, ha sentenciat Coronas.